Da har jeg testet hjemmelaget pasta. Første gangen jeg prøvde, så mente jeg at en pastamaskin måtte da være unødvendig. Så feil kan man altså ta… Du MÅ ha pastamaskin, det er umulig å kjevle deigen tynn nok, da den er en seig og usamarbeidsvillig jævel! 🙂
Neste gang jeg testet så hadde jeg nevnte pastamaskin, og da gikk det meget bedre. Men det er unektelig påkrevd litt trening her for å få dreisen på det, for det blir fort mye søl og kaos.
Når pastaen er ferdig strimlet til ymse fasonger bør den kokes og spises umiddelbart, da den ellers lett klistrer seg sammen. Det skal dog være mulig å tørke den, men det har jeg ikke testet enda.
Men til tross for litt prakk og mel overalt, så er det litt moro og lage sin egen pasta da. Og den er jo bedre enn de fleste du får kjøpt ferdig tørket.
Ingredienser:
Sikt melet i en haug på benken, lag en fordypning og ha oppi egg, olje og salt. Bland ingrediensene sammen med en gaffel, og kna deigen i 5-10 minutter til den er myk og smidig. Bruk mer mel hvis den klistrer seg til hender og bord. Når du er ferdig skal den være myk og elastisk med et «blankt» utseende.
Pakk deretter deigen inn i plastfolie, og legg den i kjøleskapet i 30 minutter.
Ta den så ut og kjevle den til en litt flat og avlang form så den er klar for å kjøres gjennom pastamaskinen. Strø over litt mel så den ikke blir klissete. Start på den tykkeste innstilligen, og kjør igjennom flere ganger til den blir passe tynn. Den blir fort veldig lang, og da er det bare å dele den opp i kortere biter.
Når den er blitt tynn nok kjører du den gjennom den delen på pastamaskinen som kutter til tagliatelle eller spagetti.
Kok pastaen i fosskokende lettsaltet vann, gjerne med litt olje oppi, i 3-4 minutter. Pastaen er da klar for servering, og bør spises umiddelbart, hvis ikke kan den lett klistre seg sammen til en klump.
På bildet øverst serverte jeg nykokt pasta med druer, dulcitatomater og fetaost. Brukte litt av oljen til fetaosten, flytende honning, balsamico-creme og nykvernet salt og pepper. Smakte helt fortreffelig! Det fine med pasta er at man kan bruke uendelig mange forskjellige ting sammen med den, så her er det bare fantasien som setter grenser.
Nyt Kulinarisk fanatisme & Det gode liv!