Jeg har fått litt dilla på hamburger, da den er lett og lage, smaker godt og kan varieres i det uendelige!
Cheeseburger:
Basis oppskrift her er karbonadedeig, salt og pepper. Du kan ha oppi de smakstilsetningene du ønsker. Vil du flotte deg litt ekstra kan du selvfølgelig også kverne opp kjøtt selv, da er det også mulig å steke de medium istedet for gjennomstekt.
Ha karbonadedeigen i en bolle sammen med salt, pepper, fløte, hvitløk og sjalottløk. Kna det lett sammen, men ikke for mye, da for mye bearbeiding av kjøttdeigen kan gi konsistens som kjøttpudding. Burgeren skal være litt løs, bare vær forsiktig når du snur den så den ikke faller fra hverandre. Vil du derimot ha den fastere, kan du kna den mer slik at kjøttet binder seg.
Det kan være lurt å steke en mini-kake for test av smak og om det er nok salt.
Bruk en spiseskje du dypper i kaldt vann, og form fire like store boller i håndflaten din. Klem dem deretter lett sammen til ca 2 cm tykke hamburgere. Herunder har jeg brukt en rund form for å få de ekstra jevne, men det går helt fint uten.
Smelt smør i en stekepanne og vent til det slutter å bruse. Bland gjerne inn litt olje, da brenner det seg ikke så lett. Stek så du får fin brunfarge på begge sider, og demp varmen litt. La de steke ferdig på lavere varme.Totalt skal du steke ca 3 min på hver side, litt avhengig av tykkelse.
Jeg bruker lokk på pannen, da går det hele litt raskere.
Skal du ha cheeseburger er det ganske enkelt å ha på noen skiver av ønsket ost mot slutten. Hvis du legger på lokk vil dampen gjøre at osten smelter raskere.
Her ble osten litt vel mye smeltet, da begynner den å renne av og det blir ikke like godt, så stopp litt før det ser slik ut 🙂
Jeg er ikke veldig glad i industrilagde hamburgerbrød, så testet en annen variant her. Smelt smør i en stekepanne på middels varme, og legg to brødskiver i pannen. Stek de litt så de får litt farge, snu dem og stek andre siden. Legg noen skiver hvitost på den stekte og nå varme siden. Osten vil smelte litt.
Snu deretter brødskiven igjen så osten blir nederst, og la osten få steke seg sprø. Blir knallgodt til både burger og andre formål!
Ferdig med gyllen og sprø ost på ene siden.
Tomatsalat:
Bland sammen dulcitatomat, ruccula og fetaost. Sveip over med nykvernet salt og pepper. Bruk gjerne litt av oljen til fetaosten også, den har mange gode smaker.
Dressingen blander jeg på gefülen. Ta en liten bolle og ha oppi litt god olivenolje, noen dråper sitron og en nype sukker. Salt og pepper har du allerede hatt på, så nå er det bare å blande dressingen og hell over salaten. Bland godt og den er ferdig.
Legg så tomatsalaten oppå den varme ostebrødskiven.
Legg deretter cheeseburgeren oppå salaten.
Server med hjemmelaget pommes frites, stekte poteter eller hva du måtte ønske. Bare helst ikke industri-pommes frites 🙂
Nyt Kulinarisk fanatisme & Det gode liv!