Etter å ha laget dette noen ganger gjorde jeg en endring av min opprinnelige oppskrift, og resultatet ble en særdeles frisk og god coleslaw.
Her er coleslaw servert med pulled pork.
Coleslaw til ca 6-8 pers:
- 1/2 hodekål kuttet i strimler.
- 3 gulrøtter raspet.
- 1 rødløk finhakket.
- 1 syrlig eple skrellet og kuttet i små terninger.
- Salt og pepper.
Dressing:
- 1 dl creme fraiche.
- 1 dl majones.
- 1 ss dijonsennep.
- 1 ss eplesidereddik.
- ca 1 ss Demerara brunsukker.
- 1 fedd hvitløk finhakket.
- Saften fra en båt lime.
- Ca 1 ts limezest (det grønne delen av limeskallet raspet).
Bland sammen kål, gulrot, eple og løk, og sveip over med litt nykvernet salt og pepper.
Bland sammen dressingen, og vend den godt inn i kålblandingen.
Smak til med salt, pepper, sukker og syre ved behov.
Det kan være lurt å la den stå i kjøleskapet en liten time før servering, så smakene får utvikle seg. Ta den ut ti min før du skal bruke den, så slipper du at den er iskald.
Vær obs på at hvis du bruker for mye creme fraiche og majones, kan den bli litt vel rennende hvis den står over tid.
Nyt Kulinarisk fanatisme & Det gode liv!