
Man skulle tro at gulerotsuppe ikke er noe spesielt, men den er faktisk helt utrolig god! Du kan velge å servere den vegetarisk, eller sammen med bacon, sprøstekt serrano, choritzo eller hva fantasien måtte komme opp med.
Et godt tips er å lage denne en gang i uken, og blande inn alle rester du måtte ha av grønnsaker som du ikke får brukt til noe annet. Fin måte å utnytte mat du kanskje ellers ville ha kastet.
Ingredienser
4 porsjoner
- 8 gulrøtter skrelt og grovkuttet
- 1 løk finhakket
- 2 fedd hvitløk finhakket
- 2 ss frisk ingefær finhakket
- 1 ss solsikkeolje e.l.
- 12 dl vann
- 3 grønnsaksbuljongterninger / eller grønnsaksfond / kyllingfond
- 2 dl creme fraiche
- 3 dråper tabasco
- Salt og pepper
Slik gjør du
- Ha litt olje i en kjele, og stek løken blank på middels varme. Ha oppi gulrøtter, hvitløk og ingefær. La det hele surre i noen minutter uten å ta farge.
- Tilsett vann og buljong, og la suppen kokes mør under lokk.
- Ta suppen av varmen, og kjør glatt med en stavmikser. Tilsett creme fraiche og og tabasco. Smak til med salt og pepper, samt eventuelt litt fond.
Server med en spiseskje cremefraiche på toppen, og eventuelt annet tilbehør.
Det smaker også godt med noen skiver godt brød som for eksempel Focaccia.