Dette er en frisk og syrlig salat som jeg brukte sammen med en søt gulrot muffins, men den kan også brukes samme med fisk og kjøtt.
Ingredienser:
Skrell og kutt gulrøttene i staver eller terninger. Forvell i kokende vann i 2 minutter, og hell av vannet.
Nektarin og appelsin kan du velge om du bare vil skrelle og kutte i biter, eller filetere så alt skall og hinne er borte. Sistnevnte krever at du skjærer av skallet inkludert det hvite, og deretter skjærer båt for båt mellom hinnene. Litt jobb men unektelig enda er delikat.
Rist valnøttene i en panne.
Bland sammen lønnesirup og sitronsaft, og bland alt sammen. Dryss over sitronzest, dvs det gule skallet på sitronene fint revet.
Skal du bruke salaten til kjøtt eller fisk kan det være lurt å blande inn hakket gressløk, persille og litt maldonsalt.
Nyt Kulinarisk fanatisme & Det gode liv!