
Grillsesongen er slett ikke over, prøv dette fantastiske tilbehøret!
Ingredienser:
- 1 hjertesalat per person
- Solsikkeolje
- Salt og pepper
Del hjertesalaten i to på lang og pensle på litt olje. Krydre med salt og pepper, og stek raskt på en grill med høy varme.
Man kan velge å bare grille snittflaten i to minutter, men jeg syntes den ble best når jeg grillet et par minutter på begge sider.
Server deretter med enten bare en klatt smør du lar smelte over salaten, eller lag en dressing og sveip over. Jeg brukte her en mangodressing som består av hjemmelaget mangochutney og creme fraiche. Det ble aldeles nydelig!
Mangodressing:
Mangochutney:
- 2 modne mango
- 2 dl sukker
- 0,5 dl eddik 7%
- 1 stk lime
- 1 ts spisskummen
- 0,25 ts kardemomme
- 1 ss revet ingefær
- 0,5 rød chili finhakket
Skrell og kutt mangoen til terninger, og ha alt oppi en kjele. La det koke inn til en tykk chutney.
Hell den over på sterilt glass og la den avkjøle seg.
For å lage dressing blander du bare inn et par skjeer mangochutney med creme fraiche eller yoghurt, og den er klar for bruk!
Nyt kulinarisk fanatisme & Det gode liv!