Jeg har lenge lurt på hvordan denne italienske klassikeren smaker, og endelig fikk jeg testet det! Gnocchi (uttales njåkki) betyr «klump» og er små pastaklumper laget av potet og mel.
Jeg var litt skeptisk først, men dette var virkelig en særdeles god pastarett! Drømmer om den enda… nam!
Jeg måtte selvfølgelig leke litt med den opprinnelige oppskriften, men det smakte nydelig, så da var det i alle fall ikke feil!
Gnocchi er så godt at du fint kan slå et slag for kjøttfri middag!
Alternativt kan du også tilføye et element av kjøtt eller fisk.
Gnocchi grunnoppskrift:
Jeg hadde i tillegg:
Jeg brukte bakte poteter, men opprinnelig er det mest vanlig med kokte, og jeg tror ikke det gjør så stor forskjell. Start med å mose potetene godt med et stappejern, og ha deretter oppi alt bortsett fra melet. Smak til med salt, pepper og eventuelt løkpulver hvis du har. Bland deretter inn melet, det skal være nok mel til at det blir en deig hvor du kan trille den til pølser etterpå.
Pølsene skal være omtrent like bred som din finger. Kutt så i 2 cm avlange biter.
Bruk en gaffel for å få de klassiske rillene, men dette er bare til pynt, så ikke helt nødvendig.
Kok opp lettsaltet vann, legg gnocchiene oppi og la de trekke et par minutter til de flyter opp. Ta de ut av vannet og la de renne av.
Smelt deretter smør i en stekepanne, og surr dem lett før servering. Dette er ikke påkrevd, men hever smaken et par hakk.
Salviesmør:
Smelt smøret i en kjele på middels til høy varme, og følg med når det begynner å bruse kraftig. Rør litt med en visp så du får til å følge med at det blir nøttebrunt i bunnen. Når brusingen gir seg, er det ferdig, og nå går det veldig raskt over til å bli brent! Så ta det heller av litt for tidlig enn for sent, men poenget er at det skal ha en nøttebrun farge og nøttesmak. Dra kjelen av pannen, og ha oppi salviebladene.
Server gnocchien med salviesmør og en god neve revet parmesan, dette smaker utrolig godt!
Nyt Kulinarisk fanatisme & Det gode liv!