Focacciabrød er min absolutte favoritt inne brød! Det er farlig godt, og nybakt smaker det helt himmelsk bare med smør 🙂
Dette brødet eltes minimalt, og blir litt mer kompakt enn vanlig Focaccia.
Ingredienser:
- 1 l vann temperert til gjær
- 2 l hvetemel
- 1 pose tørrgjær
- 1 glass tørkede tomater, hakket
- 1 glass stenfrie oliven, grovhakket
- Salt og pepper
- Olivenolje
- Maldonsalt
Fremgangsmåte:
Grovhakk oliven – anbefaler denne ekstremt smarte «aligatoren» fra Clas Ohlson!
Hell melet i en stor bolle, og sveip over et dryss med nykvernet salt og pepper. Ha oppi tørrgjær og bland sammen.
Bland deretter inn tørket tomat og oliven.
Hell oppi vannet som da skal være ca 40 grader, og rør godt sammen til en bløt deig. Sveip over med en dæsj olivenolje, og bruk hendene til å fordele den over hele deigen. Den skal delvis blandes inn i deigen, og delvis ligge som en hinne utenpå.
Dekk med plastfolie og la heve på en lun plass i 30-60 minutter. Da skal deigen være dobbelt så stor.
Hell deretter deigen over i en langpanne, enten smurt eller dekket med bakepapir. Dekk over igjen og la den etterheve nok en halvtime. Før steking lager du små groper med fingertuppene, heller over mye god olivenolje og drysser på godt med maldonsalt.
Stek i forvarmet ovn på 200 grader i 30-40 minutter. Du kan bruke en spiseskje og banke på brødet med baksiden, det skal da være en hul lyd. Blir den for mørk uten å være gjennomstekt kan du dekke over med et bakepapir de siste minuttene.
Når brødet er ferdig tar du det ut av ovn, og over på en rist. Dekk med et rent kjøkkenhåndkle og la det avkjøles litt før du skjærer i det.
Dette smaker helt fantastisk med smør og nyvkernet salt og pepper! Samt selvfølgelig sammen med suppe, aioli eller hva du måtte ønske!
Nyt Kulinarisk fanatisme & Det gode liv!
