Denne typen focaccia bør spises samme dag som du lager den, men da er den også knallgod!
Ingredienser 4 brød:
Topping:
Du kan også velge selv hva du vil ha på.
Ha melet i en bolle sammen med salt og tørrgjær. Bland inn vann som er temperert for gjær, og olivenoljen. Kjør deigen i en kjøkkenmaskin i ca ti minutter.
La den hvile på lunt sted med et klede over bollen til den har hevet til dobbel størrelse.
Del deigen i fire, rull til pølse og kjevle ut til jevne og avlange brød.
Legg dem på en stekeplate med bakepapir, og la brødene etterheve i minst 30 minutter.
Trykk groper i brødene med fingertuppene, og hell en del av oljen utover brødene. Fordel toppingen utover brødene, og hell over mer olje. Du trenger ikke å bruke all oljen, da det er ekstremt mye, men det er oljen som gjør at brødet holder seg mykt og ikke får hard stekeskorpe. Avslutt med et dryss av havsalt.
Stek herligheten på 170 grader i ca 20 minutter, eller til du får en hul lyd når du banker på dem med baksiden av en skje.
Server helt nystekt, gjerne med litt spekeskinke og grillet chevre.
Nyt Kulinarisk fanatisme & Det gode liv!