
Denne desserten er komponert av Christer Rødset, en av Norges største kokketalenter. Han kan skilte med to verdensmestertitler og driver restauranten Fjøla.
Eplekakedessert:
- 100 g sukker
- 100 g saltet meierismør
- 100 g mel
- 1 ts bakepulver
- 1 syrlig eple, skrelt og delt i båter
- 1 egg
- 1/2 vaniljestang
Smør og sukker piskes hvitt med frøene fra vaniljestangen. Ha oppi egg, mel og bakepulver og pisk det sammen.
Smør ildfaste former med smør og dryss oppi sukker. Sørg for at sukkeret fester seg i smøret hele veien rundt, og hell ut overflødig sukker.
Hell oppi ca 80 g kakedeig i hver form, og press 3 eplebåter nedi røren.
Stek på 150 grader i ca 40 minutter, og la den hvile i 10 minutter før du tar den ut av formen.
Karamellsaus:
- 200 g sukker
- 50 g saltet meierismør
- 100 g kremfløte
- 1 klype maldonsalt
Smelt smøret til lys karamell. Pisk inn smør og fløte, men og la det koke sammen til en jevn karamell. Ha i maldonsalt.
Eplekompott:
- 2 syrlige epler, skrellet og kuttet i terninger
- 100 g sukker
- 50 ml ferskpresset god eplejuice
Smelt sukkeret til lys karamell, ha i epler og eplejuice. Kok til sukkeret er oppløst og eplebitene møre.
Server eplekaken med en ss eplekompott og karamellsaus.
Er kaken blitt kald, så varm den opp ca 10 minutter på 160 grader med folie over.
Catering:
Ønsker du å bestille catering av oss? Vi tilbyr noe for alle anledninger, enten du skal ha bryllup, konfirmasjon, tapas eller andre spennende buffeter. Trykk på linken under og se våre menyer: https://kulinariskfanatisme.no/catering/
