Har du vært på elgjakt i høst? Lag nydelig burger av elgkjøttdeig og server med uimotståelig tyttebærdressing! Garanterer at du blir genierklært 🙂
Elgburger:
Beregn 150-200 gram kjøttdeig av elg pr person
Bland alt godt sammen, og kna til du kjenner at deigen begynner å gi mer motstand.
Smak deg til med salt og pepper, og bruk gjerne andre krydder egnet til viltkjøtt. Elgkjøttdeig kan man normalt smake på i rå tilstand, alternativt kan du steke en liten prøve for å være sikker på riktig mengde salt og pepper.
La deigen hvile litt før du former burgere i passe størrelse.
Smelt smør og olje i en stekepanne, og vent til smøret slutter å bruse. Stek burgerne et par minutter på begge sider, og demp varmen og la de steke ferdig på lavere temperatur.
Jeg anbefaler å steke elgburger medium som en god biff, og ikke helt gjennomstekt. La burgerne hvile litt før du skjærer i de etterpå.
Tyttebærdressing
Dette er verdens enkleste – og beste dressing til viltkjøtt!
Bland sammen passe mengde av tyttebær og creme fraiche, blandingsforholdet er ikke så viktig. Kjør med stavmikser til en dressing, og smak til med sukker og salt.
Tips når du smaker; legg merke til om smaken treffer bakerst på tungen, ikke bare på tuppen, det er da aromaen kommer riktig fram. Hvis den ikke treffer bakerst på tungen, justerer du med sukker og eventuelt salt.
Krydderbakte poteter:
Skrell og kutt poteten i passe store båter. Vend inn litt olje, og krydre godt med det krydderet du ønsker å bruke.
Stek på en bakeplate midt i ovnen på 180 grader varmluft i ca 30 minutter, eller til de er møre.
Avocado:
Avocado gir en friskhet til burgeren, og smaker ekstra godt hvis den er godt krydret på forhånd. Personlig er jeg veldig glad i en kvern med røstet hvitløk som jeg har.
Fjern skall og stein, kutt deretter avocadoen i tynne skiver og krydre rikelig med godt krydder
Tilbehør:
Her kan du selvfølgelig bruke hva du måtte ønske, men anbefaler hamburgerbrød av typen «Brioche», de ligner litt på boller i smak og konsistens, og er min klare favoritt. Ellers brukte jeg rucculasalat som passer godt til vilt, samt rødløk og plommetomat.
Server burgeren med tyttebærdressing, krydderbakte poteter og briochebrød.
Nyt Kulinarisk Fanatisme & Det gode liv!