
Gordon Ramsay har knekt koden på hvordan eggerøre går fra tørr og kjedelig til helt magisk!
Prøv du også!
Ingredienser 3-4 personer:
- 6 egg fra frittgående høner.
- 1 ss creme fraiche.
- Smør – Gjerne «Røros økologiske smør».
- 1 pk bacon.
- Purre eller gressløk.
- Salt og pepper.
- Ferske rundstykker.
tek bacon i en stekepanne.
Ha egg og biter av smør i en kjele.
Ikke rør før du har satt den på en varm plate.
Rør / visp eggene på middels sterk varme, la smøret smelte.
Trikset er å røre / vispe hele tiden, og ta kjelen av platen med jevne mellomrom, samtidig som du fortsetter å vispe.
Kokeprosessen vil fortsette selv om du tar kjelen av platen i 30-60 sek, men du rekker da å vispe eggene uten at de steker for mye og blir tørre.
Når eggerøren begynner å oppnå en fastere form, som tykk grøt, ta kjelen av platen og rør inn 1 ss creme fraiche og hakket purreløk / gressløk.
Smak til med salt og pepper.
Rør godt og tro meg – det smaker AWESOME!
PS: Det er meningen at den skal være litt bløt, ikke tørr og smakløs 🙂
Server sammen med nystekt bacon, røket laks i skiver, Røros økologiske smør og nylagde varme rundstykker.
Spises med kjærleik i godt selskap!
Nyt Kulinarisk Fanatisme & Det gode liv!