Dette er en av verdens mest populære desserter, og de aller fleste restauranter tilbyr dette i sitt sortiment.
Men så smaker den jammen meg godt også da!
Ingredienser Creme Brulee:
Pasjonsfruktsirup:
Pasjonsfruktsirup:
Skjær opp pasjonsfruktene og skrap innholdet over i en kaserolle.
Hell opp i vann og sukker, og kok opp.
Ta det av platen og sil av frøene.
Bruk en skje og rør rundt med, da går det fortere.
Kok opp igjen, og la det koke inn til sirupslignende konsistens.
Hell over i en liten skål og la det avkjøles.
Creme brulee:
Skill eggeplomme og eggehvite, og visp eggeplommene med halvparten av sukkeret til eggedosis.
Bruk miksmaster, det fungere uten tvil best :
Hell fløte i en kjele.
Ha oppi halvparten av sukkeret.
Del vanljestangen i to, og skrap ut frøene.
Bland både stang og frø i fløten.
Kok opp opp under omrøring på middels varme.
OBS: Brenner seg lett og koker over fort som f… 🙂
Ta av platen og fisk opp vaniljestengene.
La det avkjøle seg ørlite grann.
Rør forsiktig inn litt av fløten i eggedosisen.
Rør deretter eggedosisen inn i resten av fløten.
Det er viktig at det ikke piskes opp til for mye skum, for da synker det sammen under steking.
Hell det oppi et litersmål med helletut eller lignende.
Bruk ildfaste former beregnet på creme brulee, og hell oppi.
Ovnen skal stå på 150 grader – og steketid er ca 40 minutter.
Fyll en langpanne med vann, og sett formene oppi.
Vannet skal gå nesten opp til kanten, men forsiktig så det ikke går over!
Tips:
Jeg bruker å fylle opp med varmt vann, og sette formen i ovnen mens jeg starter på å lage creme brulee’n.
Hvis ikke tar det litt lang tid før vannet blir varmt nok når du setter inn formene.
Øs av vannet med en øse før du tar ut formene når de er ferdige.
Denne desserten kan være litt vanskelig å lage, så jeg bruker alltid å lage en stk mer enn jeg trenger, så kan jeg prøvesmake og teste litt i den underveis i steketiden.
Når desserten «disser» er den ferdig 🙂
Lykkes du ikke første gang – så prøv en gang til! Jeg prøvde tre ganger før jeg lyktes :))
Men det skyldtes også dårlige oppskrifter da, denne oppskriften kan jeg derimot gå god for!
Til servering:
Dekk creme brulee’n med brunt sukker, og bruk skibrenner for å smelte sukkeret.
Det tar litt tid, og det er viktig at alt sukkeret smelter.
Server med pasjonsfruktsirup og pynt med friske bær.