
Dette er en indisk-inspirert rett med mange gode og sterke smaker. Ble her servert med eggnudler, men jeg vil anbefale ris og nanbrød istedet. Det kan også være en god ide med tatziki for å gi litt friskhet til retten.
2 personer.
Ingredienser marinade.
- 2 stk kyllingfilet.
- 1 bit fersk ingefær.
- 1/2 rød chilli.
- 2 fedd hvitløk.
- 1/2 sitron – press ut litt av saften.
- 1 ts spisskummen.
- 1 ts gurkemeie.
- 1 ts malt koriander – eller frisk koriander.
- 3 dl yoghurt naturell.
- Et dryss salt og pepper.
Ingredienser tilberedning:
- Smør
- 1/2 løk.
- 1 bit fersk ingefær.
- 2 fedd hvitløk.
- 1 ts gurkemeie.
- 1 ts garam masala.
- 1 liten boks tomatpure.
- Frisk koriander.
Slik gjør du:
Kutt opp kyllingfileten i passe store biter.
Kutt opp ingefær, chili og hvitløk i små biter.
Ha kyllingen oppi en bolle og strø over hakket ingefær, chilli og hvitløk.
Strø over resten av ingrediensene.
Bland til slutt inn yoghurten og bland alt godt.
Dekk over med plastfolie, og la det marinere i kjøleskapet minimum 2 timer, gjerne over natten.
Tilberedning:
Ta kyllingen ut av kjøleskapet.
Kutt løk, hvitløk og ingefær i små biter.
Smelt smør i en stekepanne, og stek løken blank.
Ha deretter i resten av ingrediensene.
Hell så i den marinerte kyllingen og bland godt.
La det steke på middels varme til kyllingen er gjennomstekt.
Kan være en fordel og helle på 1 dl vann hvis det ser ut til å «tørke inn».
Anrett på tallerken – og nyt det gode liv!