
Koteletter er ofte skammelig billig på tilbud, og kan med fordel brukes til mye mer enn nettopp koteletter. Her har jeg laget en chili con carne med kjøttet fra koteletter, og det fungerte utmerket!
Er du litt lur så lager du noen flere porsjoner, og enten vakuumpakker eller fryser ned til senere.
- ca 500 g koteletter kuttet i terninger
- ca 100 g bacon i terninger (kan sløyfes)
- 2 store løk, finhakket
- 4 fedd hvitløk finhakket
- 1/2 rød chili finhakket
- 1 ts ingefær finhakket
- 1 ss tomatpure
- 2 bokser hakket tomat
- 1/2-2 ts spisskummin
- 1/2-1 ts chilipulver
- ca 1/2 ts kajennepepper
- 1 ts oregano
- ca 1 ts sukker
- Salt og pepper
- 1 rød paprika i strimler
- 2 gulrøtter kuttet i skiver
- 2 bokser kidneybønner
- 1/2 lime
- Frisk persille finhakket
- Creme fraiche
- Frisk koriander grovhakket
- Olje og smør
- Kyllingfond
- Soyasaus
Varm en stekepanne med olje og smør til smøret har sluttet å bruse. Fres kotelettene til de har fått litt farge på alle sider, og krydre med salt og pepper.
Stek baconet.
Ta en gryte og surr løken i litt olje til den blir blank. Ha oppi hvitløk, chili og ingefær mot slutten.
Ha deretter oppi tomatpureen, og la den surre et lite minutt, før du har oppi hakket tomat, kotelettene, paprika og gulrot. Kok opp og smak til med krydder og lime. La det småputre til kotelettene er møre, det kan ta rundt en times tid.
Du kan også frese gulrøtter og paprika i en stekepanne før du har de oppi gryten. Jeg synes personlig det gir bedre smak.
Ettersom koteletter ikke avgir veldig mye smak, kan det lønne seg å smake til gryten med litt kyllingfond og soyasaus i tillegg.
Til slutt har du oppi bacon, bønner og en neve persille som kun skal gjennomvarmes et lite minutt.
Når du serverer gryten kan du drysse over litt koriander, en spiseskje med creme fraiche og et godt brød.
Nyt Kulinarisk fanatisme & Det gode liv!