En klassiker som aldri slutter å være populær!
Ingredienser 2 personer:
Dressing:
Her lønner deg seg å bruke en miksmaster eller annen elektrisk visp, men du kan vispe for hånd hvis du ønsker deg en treningsøkt.
Det er viktig at egg og olje er romtemperert, da for kalde egg kan gjøre at dressingen ikke tykner. Start med å vispe eggeplommene til de begynner å tykne litt, og hell oppi olje i en tynn stråle mens du fortsetter å vispe. Egg og olje vil da emulgere til en tykk majones.
Visp deretter inn sennep, ansjos, sitronsaft og hvitløk. Når du har oppi parmesan må du bruke en stavmikser til å mose denne godt inn i dressingen så den blir glatt. Smak til med sitron, salt og pepper.
Bacon:
Stek baconet.
Å steke kyllingfilet:
La fileten ligge i romtemperatur i ca 30 minutter før steking.
Ha smør sammen med nøytral olje i en stekepanne, sett på varmen, la smøret smelte og vent til det slutter å bruse.
Legg oppi kyllingfileten og stek til du får en gyllen og fin stekeskorpe. Krydre med salt og pepper underveis.
Vær oppmerksom på at kyllingkjøtt ikke får stekeskorpe like lett som rødt kjøtt, og at for høy varme raskt kan gjøre at den blir mer brent enn gyllen. Følg derfor godt med, og hvis nødvendig demper du varmen litt underveis slik at den er på 3/4 av maks varme.
Det er svært viktig at du ikke steker for mange fileter om gangen, da blir pannen kald og kyllingen mer kokt enn stekt. Samt at dette gjør at stekingen faktisk tar lengre tid, enn om du gjør det i flere omganger.
Deretter kan du velge om du vil fortsette å steke ferdig i stekepanne, eller om du vil sette filten inn i en stekeovn.
Stekepanne:
Demp varmen til middels. Du kan steke med eller uten lokk, men lokket vil gjøre fileten litt saftigere, og det går raskere å steke.
Det lønner seg alltid å bruke steketermometer, spesielt hvis man ikke er veldig erfaren. Sett inn et steketermometer slik at spissen er midt i den tykkeste delen av fileten.
Etterstek på middels svak varme til fileten er ferdig, snu ganske ofte. Erfaringsvis får du den beste og mest smakfulle stekeskorpen på dette viset.
Stekeovn:
Legg kyllingen i en ildfast form, og sett inn et steketermometer slik at spissen er midt i den tykkeste delen. Legg et par skiver smør over filetene, dette gir god smak og fin sjy til eventuell saus.
Sett formen midt i en forvarmet ovn på 150 grader. Stek i ca 15-20 minutter, og ta den ut når termometeret viser en kjernetemperatur på 66 grader, og la fileten hvile seg opp til minimum 68 grader.
Servering:
Server kyllingen med en god romanosalat, dressing, revet parmesan, dulcitatomater og bacon. Anbefaler også et godt brød, gjerne focaccia og smør.
Oppskrift på Focaccia finner du her:
http://www.kulinariskfanatisme.no/2016/04/23/focacciabrod/
Nyt Kulinarisk fanatisme & Det gode liv!