Dette er riktig godt med spennende smaker
Brandade
Skrell potet og sellerirot, kok mørt i usaltet vann sammen med hvitløken. Saltet vann gjør poteten seig.
Kok opp en kjele med vann, og legg oppi torsken. Den skal ikke koke, kun trekke med lokk på i 10 minutter, til den flaker seg.
Bland sammen skinn og beinfri torsk med potet, sellerirot, hvitløk og smør. Mos det hele sammen til passe konsistens med en stavmikser. Vær litt forsiktig så du ikke kjører den for hardt, da kan poteten gjøre at det blir litt seigt.
Tilbehør
Her er det fullt mulig å bruke både hva man har i kjøleskapet, og hva man måtte ønske. Men tomat, oliven, en god olivenolje og balsamico må være med.
Surr fennikel, brokkoli, hvitløk og chili i en stekepanne med litt olje. Bruk høy varme og rør hele tiden. Etter et par minutter har du oppi tomat og oliven. Grønnsakene skal være crispy, så litt rask wok/steking er nok. Demp varmen til slutt, og ha oppi vårløk og halvparten av bladpersillen. Smak til med salt og pepper.
Legg deretter grønnsakene i bunnen på en skål. Ringle over en god olivenolje og balsamicoeddik. Legg brandaden som en kule på toppen, og dryss over resten av bladpersillen.
Anbefaler å server med balsamicoeddiken på bordet, så man kan forsyne seg med mer etter behov. Denne løfter retten mange hakk, da den kan bli litt tung og fet uten.
Nyt Kulinarisk fanatisme & Det gode liv!