Lekkert, smekkert, enkelt og goodie!
Ingredienser:
Slik gjør du:
Del kyllingfileten i to på langs, så du får to tynne fileter.
La fileten ligge i romtemperatur i ca 30 minutter før steking.
Ha smør sammen med nøytral olje i en stekepanne, sett på varmen, la smøret smelte og vent til det slutter å bruse.
Legg oppi kyllingfileten og stek til du får en gyllen og fin stekeskorpe. Krydre med salt og pepper underveis.
Vær oppmerksom på at kyllingkjøtt ikke får stekeskorpe like lett som rødt kjøtt, og at for høy varme raskt gjøre at den blir mer brent enn gyllen. Følg derfor godt med, og demp varmen litt underveis slik at den er på 3/4 av maks varme.
Det er svært viktig at du ikke steker for mange fileter om gangen, da blir pannen kald og kyllingen mer kokt enn stekt. Samt at dette gjør at stekingen faktisk tar lengre tid, enn om du gjør det i flere omganger.
Demp varmen til middels. Du kan steke med eller uten lokk, men lokket vil gjøre fileten litt saftigere, og det går raskere å steke.
Etterstek på middels svak varme til fileten er ferdig, snu ganske ofte.
Rist brødskivene i en brødrister, og skjær dem i snitter.
Start med å legge en brødskive nederst.
Ha på litt aioli, salatblad, tomatskiver, kyllingfilet og rødløk.
Ha på litt mer aioli på toppen.
Legg på en ny brødskive, og ha på litt mer aioli.
Legg så på salatblad, tomat og bacon.
Avslutt med en tredje brødskive, og tre trespydet gjennom sandwichen.
Server på en tallerken pyntet med crema balsamico.
Nyt Kulinarisk Fanatisme & Det gode liv!