Blomkålsuppe er en nydelig suppe som passer godt både som forrett og hovedrett.
Du kan servere den naturell, men den blir ekstra god sammen med deilig filet av laks!
Ingredienser:
Slik gjør du:
Surr kuttet sjalottløk og smør i en kjele til den blir blank. Kutt blomkål i grove biter, legg den i kjelen og fyll opp med H-melk til den dekker blomkålen. Kok deretter opp og la koke på svak varme til blomkålen er mør.
Ta kjelen av platen og sil av melken. Kjør blomkålen til en glatt og jevn pure med stavmikser, og spe på med den kokte melken til suppen får en kremet konsistens.
Smak deretter til med salt, pepper og kyllingfond eller grønnsaksbuljong. Bruk noen dråper sitronsaft for å gi suppen litt syre.
Rør inn et par terninger med smør til slutt.
Kutt laks i terninger, og legg i bunnen av suppebollen. Hell den kokvarme suppen over, og den vil bli perfekt varmebehandlet!
Alternativt kan du også gi den en rask svisj i en stekepanne med godt smør, og krydre med salt og pepper. Da får du litt mer smak i selve fisken. Du trenger ikke å gjennomsteke da suppen vil være så varm at den skal kunne gjøre jobben for deg.
Server gjerne suppen med friske urter og et godt brød.
Smaker helt nydelig!
Ønsker du å bestille mat fra oss? Trykk på linken og se våre spennende menyer!