Etter å ha testet litt fikk jeg denne oppskriften av min kjære sjef, som for øvrig tidligere har jobbet som kokk, og sannelig var det det beste oppskriften på rødkål! Enkelt å lage, og smaker mange hakk bedre enn ferdig kjøpt.
Ingredienser:
Bland alt utenom kålen i en mugge, og la sukker og salt løse seg opp. Ha deretter kålen i en stor kjele, og tøm over blandingen. Kok opp, og la det stå å surre på lav varme under lokk i minst to timer. Rør og vend på kålen med jevne mellomrom. Skulle det være fare for å koke tørt, fyller du på med litt vann.
Jeg hadde tilfeldigvis også tyttebærsirup, så jeg hadde oppi en dæsj med det også, samt et lite dryss gastromat. Ettersom andre oppskrifter inneholder buljong, tenkte jeg at en touch av gastromat ville gi en ekstra piff, og det synes jeg den gjorde. Det er for øvrig noen som bruker karve også på rødkålen, jeg personlig liker ikke smaken. Som du ser er det mange variasjoner som er mulig, så det er litt opp til deg hva du vil ha oppi, godt blir det nok uansett!
Server sammen med ribbe 🙂
Nyt Kulinarisk fanatisme & Det gode liv!