Barbequekoteletter:
Smelt smør i en stekepanne, til det slutter og bruse og blir nøttebrunt.
Stek kotelettene et par minutter på hver side så de får en gyllenbrun stekeskorpe.
Krydre med salt og pepper.
Legg kotelettene i en stekeform.
Kutt opp og hell over resten av ingrediensene.
Stek midt i ovnen på 180 grader i 30 minutter. Snu så kotelettene og stek i nye 30 minutter.
Ta de deretter ut, øs sausen over kotelettene, og hell av mesteparten av sausen.
Skru opp ovnen til 225 grader, og grill de på øverste rille til de blir gylne og fettet begynner å smelte.
Saus:
Sil sausen fra langpannen og kok opp. Jevn med maizenna til passe tykkelse, og bruk eventuelt sukkerkulør til å få ønsket farge.
Maiskrem:
Hel maiskornene oppi en kjele. Ha oppi fløte og fond, og kok opp på middels varme med lokk. Har du ikke kyllingfond kan du droppe det, og bare bruke salt og pepper i stedet.
Når det koker, lar du det putre et lite minutt og tar den deretter av platen. Ha oppi smøret og kjør hele herligheten til jevn maiskrem med en stavmikser. Den skal være litt grov og rustikk, men blir best hvis du jobber den så jevn du klarer med stavmikseren.
Glaserte gulerøtter:
Skrell og kutt gulerøtter i tynne staver på ca. 3-4 cm. Varm opp olje i en stekepanne til den begynner å ryke, og wok gulrøttene mens du hele tiden rører og vender så de ikke blir brent. Når de begynner å bli al dente, møre med tyggemotstand, skrur du ned varmen og har oppi smør.
Legg kniven flatt på hvitløksfeddene, og gi dem et kakk med håndbaken så de «åpner seg» og avgir aroma. Ha de så oppi stekepannen sammen med smøret. Dryss over litt Demerara brunsukker og la det hele glaseres mens du vender smakene godt inn. Avslutt med noen dråper sitronsaft fra en sitronbåt. Sukker og syre hever smaken flere hakk.
Saltbakte amandinepoteter:
Vend potetene i litt olje, og ha dem på en bakeplate. Dryss over maldonsalt og pepper, og vend inn. Avslutt med å drysse over enda et lag med maldonsalt, så det er rikelig. Når du baker på denne måten vil de ikke bli for salte så lenge du bruker maldonsalt.
Bak midt i ovnen på 180 grader varmluft i ca. 30 minutter, eller til de er møre.
Granateple:
Gjør seg fint som pynt. Grav ut de flotte røde frøene med en skje, og strø over tallerken før servering.