Sausen passer veldig godt til and og kylling, men også andre typer kjøtt.
Ingredienser:
Smelt smøret i en kjele, eventuelt i stekepannen du har stekt kjøtt i, så får du med de gode smakene. La smøret slutte og skumme og bli nøttebrunt, det skjer fort så følg godt med og rør hele tiden! Hell så balsamico oppi smøret, det vil da reagere kraftig så ikke hell i alt på en gang. Hell deretter alt oppi og la det koke i noen sekunder.
Ta sausen av platen. Ha oppi ca 2-3 ss honning, og 2/3 Selbu blåmuggost i terninger. Rør godt til osten har smeltet. Sausen vil da skille seg, men bare vent litt og rør konstant så vil den plutselig binde seg og bli en tyktflytende og nydelig saus! Den tåler varme dårlig, og det tar bare 5 minutter å lage den, så sørg for å lage den rett før servering.
Skulle den likevel skille seg, så smaker den fortsatt like godt, så det er ingen krise.
Server til hvitt eller rødt kjøtt, gjerne med noen små terninger blåmuggost og en basilikumkvast til pynt.
Nyt Kulinarisk Fanatisme & Det gode liv!