For en tomatelsker er dette tomatheaven!
Dulcitatomat er etter min mening den beste og søteste tomaten, men du kan også bruke annen type liten tomat.
Ingredienser:
Slik gjør du:
Skjær forsiktig ett kryss i skinnet på toppen av tomaten.
Kok opp vann i en kjele, og legg tomatene i kjelen når det koker.
Etter 30-60 sekunder har skinnet begynt å løsne, og trekker seg bakover.
Ta kjelen av platen, hell av vannet og fyll med kaldvann for å stoppe kokeprosessen.
Som du ser løsner skinnet lett.
Pell av skinnet og legg dem på en bakeplate, og vend inn litt olivenolje.
Krydre med nykvernet salt og pepper.
La det stå i ovnen på 150 grader i ca 10minutter.
Legg kniven flatt på et skrellet hvitløksfedd, og klem til så feddet sprekker opp. Ta ut tomatene, og ha oppi ca en spiseskje med meierismør. Ha oppi hvitløksfeddet, litt sitronsaft, en nype sukker og en kvist timian. Vend tomatene i smøret og la de forskjellige aromaene få komme fram.
Avslutt med et dryss maldonsalt og server.
Smaker like godt varme som avkjølte, og fungere som tilbehør til alt! Herunder servert til andebryst.
Nyt Kulinarisk Fanatisme & Det gode liv!