Dette passer godt som en forrett.
Bakt salmalaks:
Skjær av kantene på salmalaksene, så du får en jevn ryggfilet. Bland 50/50 salt og sukker og strø over et tykt lag på alle kanter av laksen. La den ligge i kjøleskapet i 10 minutter, og skyll deretter av.
Smør på røkt olivenolje og dryss over litt limezest. Pakk den inn i plastfolie, og rull den til en stram pølse. Stikk inn et steketermometer.
(Har du ikke røkt olivenolje, bruker du bare en vanlig god olivenolje).
Bak i stekeovn på 43 grader til laksen har 34 grader i kjernetemperatur. Den skal være på grensen til rå.
Skjær i skiver og legg laksen på agurkbåndet.
Ha på noen dråper med røkt olivenolje, og pynt med en kvast ruccula.
Server gjerne med en kjeks eller lignende.
Marinert agurkbånd:
Bruk en ostehøvel og skjær lange bånd av agurken. Bland hvitvinseddik med ca et par ss sukker, en ts limezest, et dryss salt og pepper. Smak deg fram til passe blandingsforhold. Hell dressingen over agurkbåndene og la de marinere i minimum ti minutter.
Pepperrotstappe:
Kok potetene møre i usaltet vann. Hell av vannet og mos potetene med en potetpresse. Rør inn smør, hvitvinseddik og sennep.
Ha oppi pepperrot etter smak, revet eller fra tube. Smak til med salt til slutt.
Nyt Kulinarisk fanatisme & Det gode liv!