Denne retten tar drøyt 20 minutter å lage, og er en sunn og god middag for en travel hverdag.
Salmalaks:
Bland sammen honning, soyasaus og olje. Dette er cirka blandingsforhold, så smak litt på den underveis, slik at du får den så søt eller salt som du ønsker.
Legg laksen i en ildfast form, og tøm honningblandingen over, og vend alle sider i den. Krydre lett med pepper og ørlite salt. Husk at soyasausen er også salt.
Bak laksen i stekeovn på 180 grader i 10 minutter. Ta den ut, drypp over noen dråper lime og den er klar for servering.
Bruk sausen som blir i ildfastformen til maten etterpå, den smaker kjempegodt!
Smørstekt spinat og vårløk:
Smelt en klatt smør i en stekepanne, og ha oppi hvitløken og vårløken. La det surre ett minutt på middels varme mens du rører lett. Ha deretter oppi spinaten, og vend den inn i smøret. Den vil falle sammen ganske raskt, og mengden blir da betydelig redusert. I det den faller sammen er den ferdig bør serveres umiddelbart.
Ovnsstekte poteter:
Del potetene i to og legg de i en ildfast form. Sveip over litt olje, og krydre med salt og pepper. Rør rundt og sett i ovnen på 180 grader varmluft. De bruker å være ferdige etter 20 minutter, men det kan drøye til 30 min.
Ta de ut og rør inn en liten klatt smør.
Nyt Kulinarisk fanatisme & Det gode liv!